keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Missä mennään atopia?

Ihopolilla käynnistä on nyt muutama viikko. Missä mennään nyt?

12 päivän kortisonitablettikuuri antoi voimia jatkaa tässä uuvuttavassa taistelussa. Kuurin viimeisten kolmen päivän aikana ihottuma alkoi palailla takaisin. 5mg kortisonia päivässä ei saanut enää pidettyä moista vitsausta kurissa.

Ihottuma leimahti siis uudestaan. Vaikka mä olinkin valmistautunut näin käyvän niin tietysti tunsin pettymystä. Toivoin hiljaa mielessäni, että tabletit olisivat olleet pelastus.

Ihosta tuli kipeä ja kuivuuden ja kutinan vuoksi raavin sen auki. Sileäksi muuttunut selkä palasi karheaksi ja kuivaksi. Oli paha olla ja pelkkä ajatus hoidon aloittamisesta väsytti. Muutama päivä meni huonomalla hoidolla, en vaan jaksanut aloittaa rasvaamisrumbaa taas. Otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni. Tämä sairaus ei mua tulisi voittamaan.

Parin viikon ajan olen siis hoitanut ihoani antaumuksella.
Näin se menee päivästä toiseen:

- Aamuisin rasvaan itseni Ceralan Plus perusvoiteella. Pahimpiin kohtiin laitan Apolar 0,1 % kortisonivoidetta. Päivän aikana etenkin olkapäitä ja kasvoja joutuu rasvaamaan perusvoiteella useamman kerran.

- Illalla menen suihkuun. Nautin olostani siellä ja yritän saada aikaa kulumaan edes 15 minuuttia, jotta osa vedestä imeytyisi ihoon. Suihkun jälkeen kuivaan itseni pyyhkeellä taputellen.

- Pyyhe päässä istuudun sohvalle ja aloitan rasvauksen. Perusvoidetta laitan niin paljon, kuin iho imee sen tulematta tahmeaksi. Sääriin ja käsivarsiin laitan Apolaria. Puen kumihanskat ja leikkaan auki ZipZocsukkien pakkaukset. Yksi sukka leikataan keskeltä kahtia. Rullaan sukan jalkaani ja asetan päälle puuvillasukan. Sama toiselle jalalle ja molemmille käsivarsille. Sukat vaihdan kerran vuorokaudessa ja lopetan käytön sitä mukaan, kun hoidettava alue paranee.

- Tämän jälkeen odotan pari tuntia, kunnes rasvaan Apolarilla muut kortisonia tarvitsevat kohdat.

- Kasvoihin ja kaulaan mun olisi pitänyt laittaa Hydermiä (1 %), koska se on hydrokortisonia ja näin ollen miedosta päästä. Se ei kuitenkaan auta yhtään mitään, joten laitoin ohuelti Apolaria kasvojen vaikeisiin kohtiin.

- Muutama päivä Apolarhoitoa kasvoihin auttoi. Nykyään laitan yötä vasten Protopic 0,1 % voidetta.

- Lisäksi aloitin Bemetson  1mg/ml kortisoniliuoksen laiton päänahkaan 2-3 kertaa viikossa. Tai äiti sen laittaa, koska itse vain sähläisin. Ja voin sanoa, että päänahan avoimiin kohtiin kirvelee saatanasti. Liuos sattuu aina enemmän kuin voide. Auts.

Viime viikon aikana jouduin käyttämään keittosuolakompressia useamman kerran. Olin raapinut kasvot tilaan, jossa ne vetistivät (lue: tihkuivat kudosnestettä). Keittosuolakompressit olivat pelastus ja muutamassa päivässä kasvot paranivat!

Näin menen eteenpäin ja tuloksia on onneksi havaittavissa.

Seuraava urakka olisikin sitten uuden ja sopivan perusvoiteen löytäminen. Sekin onnistuu vain kokeilemalla. Huonosta voiteesta tulee takapakkia, joten jostain kumman syystä en ole oikein innokas projektia aloittamaan.

Liityin lisäksi vielä Atopialiittoon. Vertaistuki olisi poikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eriävistä mielipiteistä huolimatta, toivon asiallista kommentointia, kiitos! :)

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen: lovely_bunny_89@hotmail.com