torstai 5. syyskuuta 2013

Facebookin ärsyttävimmät päivitykset

Varmasti ihmisiä, kuten minua silloin tällöin ärsyttää satunnaiset päivitykset Facebookissa.
Kyllä, voisin poistaa, piilottaa ja/tai ignoorata rasittavia päivityksiä tekevät ihmiset, mutta sen sijaan teenkin nyt vikinäpostauksen, koskien yleisesti ärsyttävämpiä päivityksiä. Voitte polttaa minut roviolla.

1. Alkio-sikiö-vastasyntynyt-vauva-taapero-lapsi kuvat ja pävitykset.

Yleensä nämä alkavat ultrakuvan lisäämisestä ja jatkuvat hamaan tulevaisuuteen. Ensin joka päivä tulee sydämin koristeltuja selvityksiä masu-asukin (inhoon muuten tota sanaa) kuulumisista ja omista pahoinvoinneista. Sitten alkavatkin synnytyksen lähestymistä koskevat päivitykset. Sitten päivitetään ehkä jopa sairaalasta tilannetietoja ja seuraavaksi Mitä mietit?- laatikkoon kirjoitetaan masun-ulkopuolis-asukin sukupuoli, pituus, paino, päänympärys ja tietysti kuvaus maailman täydellisimmästä prinssistä ja/tai prinsessasta.

Aikojen saatossa päivittäjä unohtaa oman elämänsä ja joka ikinen pävitys koskee pientä nyyttiä. Montako kertaa heräsi yöllä, kuinka kiltti viikon ikäinen vauva onkaan, kuinka itku on sulosointuja korville, miten vauva reagoi ensimmäiseen kotikylpyyn. Villevalle on täydellinen ja tietysti kaikki haluavat päivittäin kuulla siitä.

Sitten Potra-Pellervo kääntyi mahalleen, oppi ryömimään, konttaamaan, kävelemään, juoksemaan, laskeman ydinfysiikkaa, syömään itse ja nukkumaan omassa sängyssä. Potra-Pellervo täyttää vuoden ja: "yhyy, kun mun vauva on poissa!"

Sitten Esmeralda-Alexia oppi puhumaan, lähtee tarhaan, yökylään, kaverille, Villen Viidakkoon, mummulle, tädille ja täyttää neljä. "Yhyy, missä mun vauva on?"

Sitten alkaakin koulu, Kulta-Hippu osaakin jo lukea, laskea, tehdä läksyt ja "yhyy, kun se täyttää jo kahdeksan eikä olekaan enää se pieni vauva!!"

Eikä unohdeta kuvia! Yhdestä asennosta täytyy ottaa kuva edestä, takaa, ylhäältä, alhaalta, sivulta, toiselta sivulta ja vinoittain. Ja kaikki laitetaan Prinssi- tai Prinsessa kansioon, tietysti. Joka hetkestä täytyy laittaa kuva. Valitettavasti myös niitä mukahauskoja.
Okei, ei oo mun ongelma eikä edes ärsytä niin paljon. Mutta yksi kuvakategoria saa mut yökkimään. Nimittäin kuvat, kun lapsella on ruokainen, räkäinen ja kuolainen naama. "Pikku Miina-Piina opettelee syömään!! <3<3<3"  "Vähän tuli maidot pihalle... <3" You got the point. Yäk.

Sitten tietysti päivitykset ja säälinkerjuu, kun lapsi sairastaa. Rään koostumusta ja ulosteen hajua myöten täytyy kertoa koko kansalle pikku Peran vaivoista.
Ja kuvat! Etenkin, jos lapsi joutuu sairaalaan niin tietysti ihan ensiksi täytyy ottaa sairauden uuvuttavasta kakarasta kuva ja laittaa Facebookiin. Sitten vain "voi pientä Peraa, voimia!<3" kommentteja odotellessa. Nehän lapsen parantavatkin. Tai ainakin vanhempi saa huomiota.

Nämäkään eivät varmasti ärsyttäisi niin paljon, jos vanhempi ei tekisi Facebookista lapsensa profiilia. Olisi joskus kiva lukea ihan vain vanhemman kuulumisia, noin vaihteeksi.

2. Yhyy, minä sairastan!

On ihan okei kertoa, jos flunssa on iskenyt, parane pian ja silleen.
Mutta sitten, kun joka ikisestä nuhasta, kurkkukivusta, silmätulehduksesta, flunssasta, mahataudista, nilkan nuljahtamisesta, paperiviillosta ja hammassärystä täytyy päivittää niin arrgh! Etenkin, jos sairastumisesta on yritetty kertoa jotenkin mukahauskalla tavalla.

Tai sitten, jos joudutaan jonottaa terveyskeskuksessa tai apteekissa, siis sehän on kamalaa, koska eihän muut päivystyksessä istuvat voi olla yhtä sairaita!
Tai sairaalaan joutuminen. Ei luoja, ei. Päivän mittaan Mirmulilta tulee ehkä tunnin välein valituspäivityksiä, paikassa Vinkuahterin sairaala.

Mitä tämmöset ihmiset oikeestaan haluaa? Sääliä? Huomiota? Kommentteja? Suruhymiöitä ja voimahaleja? En oo vielä selvittänyt tätä mysteeriä, mutta kyseiset päivitykset iskee hermoon aina hyvinkin voimakkaasti. Auts.

3. Koiranäyttely

Varmasti näyttelyt ja koiran pärjääminen niissä on omistajalle tärkeää ja on kiva jakaa päivityksiä kanssaharrastajien kanssa.
Tässä ei oikeastaan mikään muu häiritse kuin se, että miljoonat luokitukset ja mitkä lie ei aukea mulle ollenkaan, täyttä hepreaa, jota turhauttaa lukea.

4. "Rkstn sua <3<3<3<3<3 Mussu ;)<3<3<3"

...

Tarviiko tästä edes sanoa mitään?

5. Urheilupäivitykset

"Kävinpäs 60 kilometrin lenkin ja tein kahden tunnin salitreenin personal trainerin kanssa. Nyt vielä vähän pyöräilyä, huh! Mutta onpas hyvä fiilis! :)"

Joo, ei näissäkään mitään, paitsi silloin, kun valtaosa henkilön päivityksistä on tuollaisia. Ihan kuin omaa urheilullisuuttaan pitäisi jotenkin todistella muille.

On oikeesti tosi hienoa, että joku on noin innostunut urheilusta (tai mistä tahansa), mutta ajan mittaan päivitykset alkaa väkisinkin hieman toistaa itseään.
Mutta ehkä jotkut haluavat/tarvitsevat tsemppi- ja onnittelukommentteja, jotta oma saavutus tuntuu paremmalta. Can't tell.

Ja kyllä, ihmiset saavat tehdä just sellasia päivityksiä kuin haluavat. Ja mua saa ärsyttää.



8 kommenttia:

  1. Sinuna en sanois mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähänkään jos sinun seinää käy lukemassa, niin ei nekään nyt kovin kiinnostavia tilapäivityksiä ole. Eli ehkäpä annat jokaisen päivitellä mitä haluaa. :)

      Poista
    2. Mun seinähän on tylsyyden perikuva, ei sitä kannatakaan käydä lukemassa :)

      Kiitos kommenteista :)

      Poista
  2. Miksi välität sellaisista tilapäivityksistä mitkä ärsyttää? Anna toisten päivitellä mitä haluavat, kun itsekkin teet niin. Jokaisella on oikeus esim. piilottaa ärsyttävät tilapäivitysten päivittelijät tai vaikka poistaa kyseinen/kyseiset henkilöt kokonaan. Ei kenenkään pakko ole lukea sellaisia päivityksiä jotka ärsyttää. Joitakin kaveri listallasi olevia ärsyttää ihan samalla tavalla sinun päivitykset. =) Mielestäni niistä on ihan turha valittaa blogissasi sellaisesta johon itsekkin olet "syyllinen" Tähän asti on blogisi ollut ihan hyvä, mutta tähän minun oli pakko sanoa mielipiteeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielipiteeni saan sanoa, vaikka kuinka olisin syyllinen muiden etusivujen pilaamiseen, eivät ne sulje toisiaan pois :) Mutkin saa mielellään kavereistaan poistaa niin ei tartte kenenkään päivityksieni takia ärsyyntyä. Eihän semmoinen tunne ihmisluontoon kuulu :D

      Mun päivityksiä saa myös skipata ja niistä saa halutessaan valittaa vaikkapa Kuuloluuriin, en näe ongelmaa :) Onhan ihmisillä, syyllisilläkin oikeus tunteensa purkaa :)

      Näköjään postaus menee monilla tunteisiin.

      Kiitti kommentista :)

      Poista
  3. Eikös koko jutun pointti ollut se että Sara on halunnut nimenomaan KIRJOITTAA asioista mitkä häntä ärsyttää facebookissa? Eihän hän ole kieltämässä kenenkään tilapäivityksiä. Sitten ihmetellään ja hämmästellään että miksi et piilota ja miksi sitä ja miksi tätä. Omituista valitusta. Haloo ihmiset! Järki käteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joku sentään ymmärtää kirjoituksen pointin :)

      Poista

Eriävistä mielipiteistä huolimatta, toivon asiallista kommentointia, kiitos! :)

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen: lovely_bunny_89@hotmail.com