keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Ummetusta

Olin koko eilisen päivän ja viime yön huolesta sekaisin. Vilperillä nimittäin on paha ummetus, joka aiheuttaa ressukalle kipuja.
Eilen aamulla heräsin siihen, kun kuulin Vilperin oksentavan. Huolestuin, sillä Vilperi ei oksentele ja tuotosta oli niin paljon, että epäilin oksentamisen johtuvan siitä, että suoli oli täynnä.

Vilperin koko takapää oli kipeä ja hännän tyvessä tuntui iso, kova patti. Kakka oli kertynyt isoksi massaksi ihan pyllynreiän suulle ja istuminenkin teki pikkuiselle kipeää.
   Yritin tutkailla, että näkyykö Vilperin pyllyssä haavoja, mutta valitettuaan hetken, Vilperi kävi hampaillaan käteeni kiinni. Ja heti hyökkäyksen jälkeen nuoli puremakohtaa. Vilperi ei ole aggressiivinen, se ei koskaan raavi eikä pure, joten sillä täytyi olla todella paha olo kipujen vuoksi.
Hain sitten eilen tädiltäni Levolacia. Markuksen sekä ruiskun avulla sain annettua sitä Vilperille 5ml.

Ruoka eikä juoma maistunut pojalle, joten ruiskutin illalla 10ml kissanmaitoa Vilperin suuhun, että se sai edes jonkin verran nestettä.
   Illan aikana hieroin Vilperiä mahasta, poika kehräsi kovasti ja olo helpottui aina hetkeksi.

Nukuin yön sohvalla, sillä olin niin huolissani ja pahoilla mielin toisen tuskasta. Yöllä Vilperi sai puserrettua laatikkoon ihan pienen kakkakikkareen ja se vei pikkumieheltä kaikki voimat. Vilperillä oli niin huono olla, että se ei nukkunut yöllä juuri yhtään, sillä vain tietyssä asennossa oli hyvä olla.

Annoin tänä aamuna Vipsulle toiset 5ml Levolacia ja viidentoista minuutin kuluttua Vilperi sai kakattua kolme isohkoa ja kovaa kakkapalloa ja vesiripulia/anaalirauhasnestettä. Enpä muista olleeni koskaan näin iloinen siitä, että Vilperi kakkaa lattialle!
Kakkaaminen oli Vilperille kova ponnistus ja sen jälkeen se oksensikin mahansa tyhjäksi. Pelkkää nestettä, sillä eihän Vipsu ole syönyt koko ummetusaikana mitään.

Nyt mun karvavauvani tuhisee pöydällä sikeässä unessa. Seuraan tämän päivän ja yön ja mikäli jotain ilmenee niin huomenna lähdetään sitten pojan kanssa lääkäriin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eriävistä mielipiteistä huolimatta, toivon asiallista kommentointia, kiitos! :)

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen: lovely_bunny_89@hotmail.com