sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kaksi äitiä

... Tai isää. Mikä samaa sukupuolta olevien parien perheissä nakertaa ihmisiä?

Miksi ajatellaan, että ydinperhe on ainoa ”normaali” kasvualusta lapselle? Koska lapsella on miehen ja naisen malli? Koska heteropariskuntien lapsista kasvaa heteroita? Väärin.
   Vanhempien seksuaalisuus ei määritä jälkikasvun seksuaalisuutta tulevaisuudessa. Ainakin toivon niin.

Mä olen sitä mieltä, että jokainen lapsi ansaitsee vanhemmat, jotka kykenevät tarjoamaan turvallisen ja tasapainoisen lapsuuden ja nuoruuden jälkikasvulleen. Rakastavat ja tukevat vanhemmat, jotka pitävät parasta mahdollista huolta lapsestaan.

Lapsi tarvitsee rakastavan ja turvallisen ihmisen, ei sukupuolta.

Eihän kukaan voi väittää, että laiminlyövä äiti tai juoppo isä on lapselle parempi vanhempi kuin kaksi äitiä tai isää? Että onhan huono heterovanhempi kuitenkin parempi vaihtoehto kuin äiti ja äiti?

Mä en ole nähnyt missään oikeasti hyvää perustelua sille, miksi kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä eivät kykenisi kasvattamaan tasapainoista, tervettä ja onnellista lasta.

Mä en kelpuuta syyksi pajon nähtyjä argumentteja ”normaalista perheestä” ja ”koska lapsella täytyy olla miehen/naisen malli”

Entäs sitten yksinhuoltajat? Mistä näiden ihmisten lapset saavat puuttuvan sukupuolen mallin?
Miksi näiden kasvattajien lapsista kasvaa yhteiskuntakelpoisia lapsia, vaikka toinen vanhempi puuttuukin kuvioista?
No tietysti siksi, että tämän yksinhuoltajan on oltava hetero. 

Vain heteroseksuaalit kykenevät kasvattamaan tasapainoisen, normaalin ja ennen kaikkea heteron jälkeläisen, vaikkapa sitten palasina.
   Toki asia olisi eri, jos yksinhuoltajana toimisi muuta seksuaalikantaa edustava kasvattaja. Lapsi olisi tuhoon tuomittu, sillä lesboyksinhuoltajaäitihän olisi painajainen.

Tiesittehän te, että lapsia kasvatetaan seksuaalisuudella? Ja että se ainoa oikea seksuaalisuus on heteroseksuaalisuus?

Tuo ajatusmaailma yököttää mua. 

Toivon, että noinkin kapeakatseisesti ajattelevat ihmiset, jotka kouluttautuvat kasvatus- ja/tai nuorisotyöhön pitävät mölyt mahassaan. 
Lapsia ja nuoria löytyy kaikista lähtökohdista ja nuoret ovat haavoittuvaisia muutenkin, etenkin seksuaalisuutensa suhteen. 
Kahden äidin kasvattama nuori tai lapsi ei ole heterovanhempien lasta huonompi.

Niin kutsuttujen sateenkaariperheiden lapsilla on riittävän vaikeaa muutenkin tuomitsevan yhteiskuntamme vuoksi.
Lasten ja nuorten kanssa toimivat ihmiset ovat sitoutuneet kasvattamaan ja tukemaan myös näitä lapsia ja nuoria, vaikka se sotiskin omaa arvomaailmaa vastaan. 

Toivon, että nämä kasvatusalan ihmiset osaavat jättää ahtaan laatikkonsa kasvattaakseen lapsia ja nuoria parhaalla mahdollisella tavalla. Avoimuus ei ole koskaan huono asia.

Sukupuoli ei määritä hyvää vanhempaa, ihminen itse tekee sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eriävistä mielipiteistä huolimatta, toivon asiallista kommentointia, kiitos! :)

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen: lovely_bunny_89@hotmail.com